Cariera

#job #muncitori #agricultura ecologica #agricultor #agricultor eco

Vrei sa te reprofilezi? Fa-te agricultor "eco"

Daca ai ramas fara job sau pur si simplu cauti sa-ti schimbi domeniul, ar fi bine sa stii ca agricultura ecologica este printre putinele segmente in care numarul de muncitori s-a triplat anul acesta.

Astfel, numarul de operatori activi din sistem a ajuns pana la 10.000, pe fondul cresterii subventiilor in acest domeniu.

"Este pentru prima oara cand intr-un an se majoreaza de trei ori numarul operatorilor din sistemul ecologic. Daca la finele anului trecut aveam 3.800 de operatori in sistem, acum sunt in jur de 10.000, majoritatea fiind fermieri mici, de subzistenta , care detin suprafete de teren de trei pana la 20 hectare sau agricultori cu 3-5 vaci, 50-100 de oi sau cu 10 stupi", a declarat presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica - "Bio-Romania".

In opinia acestuia, micii fermieri s-au inscris in programul de reconversie catre agricultura ecologica datorita subventiilor alocate sectorului, de circa 3 milioane de euro in 2011 si de 4,5 milioane euro in 2012 .

"Sumele pe care le pot primi, in functie de suprafata cultivata si de animalele detinute, pleaca de la 1.500 de euro si pot ajunge si la 6.000 euro. La finele anului viitor am putea asista din nou la o dublare a agricultorilor care vor intra in sistemul de certificare ", a explicat Cioceanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea