Cariera

# discriminare sexuala # job femeie #femeie munca #depresie

Vrei sa fii sefa? Iata la ce boala psihica esti predispusa!

Femeile care se afla in pozitii de conducereau mai multe sanse sa intre in depresie decat barbatii care ocupa pozitii ierarhice similare, arata un studiu realizat de cercetatorii americani, citat de bbc.co.uk.

in cazul barbatilor, autoritatea, care se manifesta prin mai multe elemente, precum capacitatea de angajare si de concediere a subalternilor, are un efect contrar si diminueaza simptomele de depresie, afirma autorii studiului, citati de Mediafax.

Potrivit expertilor, studiul publicat in Journal of Health and social Behavior a evidentiat faptul ca firmele au nevoie de mai multe femei cu functii de conducere si ca piata muncii are nevoie de mai multe modele feminine. 

Autorii studiului au remarcat, totodata, ca barbatii decid mai usor decat femeile momentele in care trebuie sa inceapa si sa incheie munca. Ei sunt, de asemenea, mai putin monitorizati de superiorii lor ierarhici.

"Femeile director se confrunta cu o serie de chestiuni importante, precum tensiuni interpersonale, interactiuni sociale negative, stereotipuri, prejudecati, izolare sociala si rezistenta din partea subalternilor, colegilor si superiorilor", a declarat coordonatoarea studiului, Tetyana Pudrovska.

Aceasta a mai adaugat ca, atunci cand femeile adopta comportamente traditional masculine in calitate de lideri, ele sunt adeseori criticate ca si-au pierdut feminitatea. Cu toate acestea, colegii lor nu cred ca femeile ar fi lideri buni atunci cand vad in ele doar caracteristici feminine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea