Cariera

#cariera #romani bogati #averi romani

Vrei cariera si bani? Vezi ce parere au romanii despre bogati

Jumatate dintre romani se considera saraci, ii dispretuiesc pe bogati si sunt de parere ca acestia ar trebui sa plateasca impozite mai mari, dupa cum arata un studiu IRES.

Un studiu realizat recent de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) arata ca 62% dintre romani considera ca cei care au reusit sa faca averi au incalcat legea, in timp ce 15% considera ca s-au realizat acest lucru avand relatii, 8% datorita norocului, iar doar 10% dintre acestia sunt de parere ca averile au fost dobandite prin munca si merit personal.

Peste 70% dintre romani cred ca "statul ar trebui sa limiteze veniturile celor bogati".

"In urma cu 15 ani, majoritatea covarsitoare a romanilor era de parere ca aceia care fac avere reusesc prin coruptie, relatii, noroc, nicidecum prin talent, munca si efort personal. Probabil ca plecati dintr-o pozitie de relativa egalitate, oamenii nu puteau sa-si explice altfel acumularea rapida de capital, decat prin faptul ca majoritatea celor care s-au imbogatit au "furat" startul", a declarat Vasile Dancu, presedintele IRES.

Intrebati care este omul bogat din tara despre care au cea mai buna parere, cele mai multe nominalizari sunt intrunite de Ion Tiriac (21%) si George Becali (20%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea