Cariera

#voluntariat #experienta profesionala

Voluntariatul, recunoscut oficial ca experienta profesionala

Senatorii au adoptat, luni, o noua Lege a voluntariatului, ce prevede ca activitatea de voluntariat sa fie considerata experienta de munca sau in specialitate, daca aceasta a fost realizata in domeniul studiilor absolvite.

Aceasta initiativa a fost propusa de un grup de parlamentari PSD, PNL, PC si UNPR, printre care Elena Federovici, Gabriela Firea, Nicolae Banicioiu, Eugen Bejinariu, Ana Birchall, Liviu Ciuca, Petre Daea, Alina Gorghiu, Liviu Harbuz, Ovidiu Iane, Rodica Nassar, Cosmin Necula, Nini Sapunaru si Viorel Stefan.

De asemenea, potrivit noului proiect, prin care va fi abrogata si noua Lege a voluntariatului, si care dateaza din anul 2010, voluntarii vor primi si certificate de recunoastere a competentelor dobandite prin actiunile umanitare realizate.

Media europeana de implicare in activitati de voluntariat este de 40%. Tara cu cei mai multi voluntari este Norvegia, cu 80% din populaţie implicata in activitati de voluntariat.

Sursa foto: imparte.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea