Cariera

#reducere program angajati #program angajati #angajati

Vinerea, zi scurta pentru angajatii romani!

Vesti bune pentru angajatii romani inainte de week-endul prelungit de 1 Mai: programul de vineri ar putea fi redus la sase ore, potrivit unui proiect de lege aflat in dezbatere la Camera Deputatilor din februarie 2017.

Doi parlamentari liberali au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii prin care cer ca numarul de ore de munca saptamanale sa fie redus de la 40 la 38, pe fondul cresterii stresului la locul de munca. Mai precis, propun parlamentarii, ziua de vineri sa aiba prin lege 6 ore de munca si nu 8, ca in prezent, anunta Romaniatv.net.

In proiectul de modificare a Codului Muncii, cei doi parlamentari specifica si chiar subliniaza faptul ca scurtarea zilei de munca sa se faca "fara afectarea salarizarii aflate in plata”.

O propunere legislativa inedita a fost pusa in dezbatere la Camera Deputatilor, pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii. Potrivit proiectului de lege, angajatii si angajatorii care doresc ca timpul de lucru sa fie de 10 ore pe zi, vor avea saptamana de lucru de doar patru zile.

“Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normal a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana. Fiecare angajator stabileste impreuna cu angajatul norma timpului de munca, acesta putand fi si de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe saptamana”, se arata in propunerea legislativa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea