Cariera

#management #criza #venituri #salariu #executivi

Veniturile executivilor, in scadere in acest an

Executivii de top vor castiga cu 20-30% mai putin, titreaza Ziarul Financiar, citand parerile specialistilor in executive search. Astfel ai companiilor din tara noastra vor primi mai putini bani in acest an, datorita reducerii bonusurilor si a scaderii performantei financiare a afacerilor pe care le conduc. 

Specialistii apreciaza ca situatia dificila cautza de criza ii va afecta si pe euro pana la finalul anului. Vor exista insa si industrii in care salariile de top vor stagna, cum ar fi cea de retail a bunurilor de larg consum sau cea farmaceutica.

Pe de alta parte George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head-hunteri din Romania, a declarat pentru ZF ca tendinta pe piata “executivilor” va fi de scadere a salariilor fixe si cresterea bonusurilor, pentru a minimiza riscurile la care se expune compania avand fixe foarte mari.

Mai multe firme au anuntat ca vor reduce salariile executivilor, ultimul exemplu in acest sens fiind Ford, care a anuntat o reducere cu 30% a acestor venituri pentru urmatorii doi ani si reducerea bonusurilor in acest an. Masura aceasta fusese anuntata cumva inca din 2008, atunci cand a fost debutul “taierii” unor parti din veniturile echipelor de executivi.

Conform precizarilor ZF, cele mai semnificative urmeaza a fi resimtite cel mai puternic la nivelul esaloanelor urmatoare de dupa primele linii de management, unde reducerile salariale si ajustarea pachetelor de beneficii ar urma sa compenseze scaderea veniturilor companiilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea