Cariera

#mesaje #cv #recrutare #profil #angajatori #retele sociale #Twitterviu #postari

Twitterviul, o noua metoda de recrutare

CV-urile clasice au inceput sa fie ocolite de angajatori, multi dintre ei preferand sa apeleze la alte modalitati de interactiune cu candidatii. Astfel, a aparut twitterviul, o adevarat moda in materie de interviuri de angajare.

Candidatii sunt rugati sa trimita firmelor unul sau doua mesaje pe populara retea sociala Twitter, in care angajatorii sunt directionati catre profilul online al acestora. Practic, CV-ul clasic este inlocuit cu un link catre un portofoliu online.

Twitterviul este utilizat in procesul de recrutare, mai ales de firmele americane din domeniul tehnologiei. Una dintre ele este Etersays Networks, care angajeaza specialisti in retele sociale carora le ofera salarii de sute de mii de dolari.

Compania angajeaza personal exclusiv pe baza twitterviurilor, care permit postarea de mesaje de maximum 140 de caractere.

"CV-ul clasic este mort. Eu refuz sa mai citesc vreun CV. Internetul este CV-ul in ziua de azi. Si prietenii din retelele sociale sunt cele mai bune referinte pentru un candidat", a declarat Vala Afshar, directorul de marketing in cadrul Enterasys Networks.

Sursa foto: electricpig.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea