Cariera

#redactare CV #greseli redactare CV #greseli comune

Top 5 cele mai comune greseli de redactare a unui CV

CV-urile redactate prost te pot costa scump in cariera si te pot duce in situatia de a ingrosa randul somerilor pentru mult timp daca nu iei masuri in aceasta privinta. Iata care sunt cele mai comune greseli de redactare a unui CV si cum le poti remedia pentru a avea succes la interviurile de angajare:

1. CV-urile trase la indigo

Foarte multi aspiranti la un job isi creeaza un singur CV cu care se prezinta la toate interviurile de angajare. Nimic mai gresit. CV-ul trebuie sa fie unic pentru fiecare job in parte, deoarece trebuie sa mentionezi in acesta anumite cuvinte-cheie specifice postului, cu care sa atragi atentia.

2. Descrierile succinte ale experientei profesionale

Atunci cand vine vorba despre completarea experientei profesionale, foarte multe persoane trateaza superficial aceasta rubrica, care, de altfel, este foarte importanta intr-un CV. Pentru a avea succes la interviu, trebuie sa descrii in mod clar ce ai realizat pe fiecare pozitie pe are ai ocupat-o. Pe langa indatoriri si responsabilitati, trebuie sa mentionezi care au fost competentele si aptitudinele pe care le-ai utilizat.

3. Modestia

CV-ul iti ofera posibilitatea de a te lauda si elogia cat mai mult posibil. Ai grija insa ca laudele tale sa fie bazate pe fapte obiective si sustinute de experienta. Evita, de asemenea, limbajul prea arogant si incearca sa te lauzi intr-un mod natural.

4. Sectiunea "Obiective cariera"

Aceasta sectiune este inceputa de majoritatea candidatilor cu o fraza banala, precum "Sunt un profesionist dedicat si astept cu nerabdare sa ajut la construirea si eficientizarea departamentului de comunicare din cadrul companiei X".

Aceste obiective de cariera sunt insa foarte vagi si mentionate de o multime de oameni. Renunta la aceste obiective si axeaza mai mult pe calificarile si competentele tale, astfel incat angajatii sa stie de ce trebuie sa te sune.

5. Greselile gramaticale

Un CV atragator trebuie sa fie perfect din toate punctele de vedere. Chiar daca ai o experienta vasta in munca, CV-ul tau poate respins de catre angajator din pricina greselilor gramaticale. Asadar, inainte de a printa CV-ul citeste-l cu atentie sporita.

Sursa foto: hiringhand.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea