Cariera

#danemarca #germania #strainatate #angajari #norvegia #tari nordice

Tarile nordice angajeaza romani

Tarile nordice, precum Germania , Norvegia si Danemarca vor sa angajeze peste cateva sute de muncitori din Romania, joburile variind de la bucatari, la medici.

Germania, Norvegia si Danemarca recruteaza peste 700 de romani, conform datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Firmele germane au nevoie de 50 de salariati din Romania, in timp ce Norvegia recruteaza peste 150 de romani, iar Danemarca are 100 de locuri de munca disponibile, scrie Realitatea.net.

Daca cele mai multe posturi din Germania sunt pentru medici, asistenti medicali , ingineri, dar si bucatari, firmele din Norvegia cauta ghizi turistici, ingineri cu diverse specializari si sudori.

In ceea ce priveste Danemarca, cele 100 de locuri de munca disponibile in aceasta tara sunt pentru agricultori si fermieri.

Pretentiile salariale ale candidatilor la un job au scazut cu aproximativ 15% la inceputul lui 2012, fata de perioada similara de anul trecut.

Astfel, de la o medie salariala de 584 de euro, bani solicitati in 2011 de o persoana aflata in cautarea unui loc de munca, s-a ajuns la suma medie de 500 de euro, ceruta la inceputul acestui an, potrivit statisticilor MyJob.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea