Cariera

#cauze migrene # stras munca # efecte stres #cauze insomnie #loc de munca #stres

Studiu: Trei din patru romani, stresati din cauza...

Prea multa munca strica. Cel putin aceasta ar putea fi concluzia unui studiu realizat recent si potrivit caruia trei sferturi dintre romani se declara stresati si suprasolicitati din cauza locului de munca. Aproape 80% dintre ei acuza oboseala excesiva, migrene si probleme cu somnul.

"Cand se refera la propriile profesii, 75% dintre romani se declara stresati si suprasolicitati din cauza locului de munca, in timp ce 10% indica un nivel intens al starilor de stres si suprasolicitare. Dintre acestia, majoritatea au meserii precum profesor sau educator si angajat in domeniul IT sau programator", se arata intr-un comunicat al Secom, firma care a comandat studiul.

6 din 10 angajati considera ca stresul si suprasolicitarea sunt cauzate de orele de lucru din afara programului, cei mai multi fiind nevoiti sa lucreze inclusiv in weekend. Cele mai afectate sunt femeile - 54,5%.

Specialistii sustin ca una dintre consecintele programului incarcat este oboseala cronica, boala tot mai des intalnita la romani. Afectiunea este caracterizata prin oboseala intensa, dificultati de concentrare, tulburari de memorie sau dureri musculare si articulare. Cele mai solicitante meserii, potrivit studiului, sunt cea de medic, de pilot, pompier si profesor.

Foto: virgin.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea