Cariera

#postare internet #romani #angajati #facebook #retea de socializare

Studiu: Peste 50% dintre angajatii romani isi evita sefii pe Facebook

Peste jumatate dintre angajatii romani evita sa-si adauge superiorul direct pe lista de prieteni de pe populara retea sociala Facebook. Potrivit unui sondaj realizat de Bestjobs.ro, 57% dintre cei chestionati au declarat ca nu vor sa-si adauge seful pe Facebook, deoarece nu doresc sa amestece viata profesionala cu cea personala.

Alti 9% dintre respondenti au marturisit ca nu obisnuiesc sa se imprieteneasca pe Facebook nici macar cu colegii de birou.

Pe de alta parte, 11% dintre angajatii romani sustin ca sunt amici cu superiorul direct si in afara biroului, iar adaugarea acestuia pe Facebook nu li se pare un lucru neobisnuit. Acelasi sondaj indica faptul ca 19% dintre romani nu sunt impotriva adaugarii sefului pe Facebook, chiar daca nu sunt amici cu acesta in viata reala.

In schimb, 5% dintre respondenti sustin ca, desi seful figureaza pe lista lor de prieteni de pe Facebook, au preferat sa-si limiteze postarile pentru ca acesta sa nu le poata analiza activitatea.

Potrivit ultimelor date prezentate de Facebook, reteaua este folosita in prezent de circa 25% dintre romani (peste 5 milioane de persoane).

Studiul Bestjobs s-a desfasurat in perioada 25 ianuarie - 5 februarie 2013, pe un esantion de circa 3.500 de persoane.

Sursa foto: gibbonsdigital.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea