Cariera

#loc de munca #joburi #rezistenta munca #lipsa informatii #nou-angajatii

Studiu: Cat rezista romanii la un nou loc de munca

Aproape 25% din persoanele care isi schimba locul de munca nu reusesc sa reziste la noul job mai mult de 12 luni, iar 45% din acestea rezista doar 18 luni, arata un nou studiu realizat recent de revista "Cariere".

Potrivit sondajului "Cariere", angajatii care urca rapid in ierarhia unei organizatii au cele mai mari sanse sa esueze, astfel ca 55% din managerii angajati din afara companiilor in pozitii de conducere au demisionat dupa doar un an de munca.

Principalul motiv care sta la baza acestei nereusite este faptul ca nou-angajatii nu primesc suficiente informatii in ceea ce priveste obiectivele si asteptarile managementului in primele sase luni.

"Un alt motiv ar fi faptul ca li se spune doar superficial sau lacunar unde ar putea gasi anumite informatii, iar munca lor de a se informa in legatura cu aspecte care in organizatie sunt cunoscute este vazuta de superiori ca fiind ineficienta", a explicat Mihai Stoica, Senior Consultant la firma de consultanta Humans.

Sursa foto: cariereonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea