Cariera

#studenti #locuri de munca # joburi studenti #joburi America de Sud #joburi China

Studentii romani vor sa lucreze in America de Sud si China

Peste un sfert dintre studentii romani vor sa emigreze mai nou in America de Sud (28%) si in China (27%), pentru a-si gasi un loc de munca, arata un studiu recent al companiei Continental.

Potrivit studiului, 45% din studentii romani sunt atrasi de un loc de munca in strainatate, mai ales daca se ofera un salariu peste medie, in timp ce 36% pleaca la munca peste hotare pentru un standard de viata mai bun.

Printre destinatiile preferate de studentii romani se numara Europa Occidentala (70%) si SUA (65%). De asemenea, din ce in ce mai multi studenti romani se indreapta si catre tarile in curs de dezvoltare din Asia si America de Sud. Specialistii in resurse umane spun insa ca aceste piete vor deveni in timp unele dintre cele mai cautate.

"Pe langa 40% din studentii care doresc sa lucreze in Romania in viitor, 37% se gandesc la un loc de munca in diferite regiuni din Europa. Insa trebuie sa fim realisti si sa recunoastem faptul ca destinatiile relevante din punct de vedere strategic si economic pentru un viitor loc de munca il reprezinta viitoarele piete - de exemplu, China sau America de Sud", a explicat Elke Strathmann, membra a Consiliului Executiv al Continental.

Sursa foto: a1.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea