Cariera

#loc de munca #somer # somer nokia

Somerii de la Nokia primesc bani ca sa isi gaseasca un nou loc de munca

Somerii de la Nokia vor primi 500 de euro , pentru relocare, bani care sa ii ajute sa isi gaseasca un nou loc de munca , anunta Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj.

"Identificam un loc de munca sau isi identifica singur la o distanta mai mare de 50 de km, va primi o alocatie de 500 de euro pentru a se muta in acea localitate la noul loc de munca. Poate sa fie un interviu intr-o localitate mai departe de localitatea de domiciliu. Pentru asta se pot plati transportul, cazarea, masa", a declarat, la un post de televiziune, Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

Acesta a mai adaugat ca institutia pe care o conduce a cerut, de la Uniunea Europeana cinci milioane de euro pentru sprijinirea persoanelor disponibilizate de la Nokia. Daniel Don a explicat ca din acesti bani se vor organiza si cursuri de recalificare .

La 5 ianuarie, Daniel Don a anuntat ca aproximativ 1.400 de someri de la nokia din Jucu vor primi cate 200 de euro din fonduri UE , accesate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, bani pe care sa-i foloseasca pentru haine, tuns sau barbierit , pentru a fi cat mai prezentabili la interviurile de angajare.

Nokia a inchis, in 2011, fabrica de la Jucu. In urma deciziei, 2.200 de oameni au ramas fara loc de munca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea