Cariera

#somaj #loc de munca #it #asistenti medicali #contabili #somaj tineri

Somajul in randul tinerilor, in crestere

Aproape jumatate dintre somerii cu varsta sub 25 de ani nu reusesc sa isi gaseasca un job de mai bine de sase luni. Ceea ce este uimitor este faptul ca, desi sunt pregatiti in domenii foarte cautate pe piata muncii, precum IT, asistenti medicali sau contabili, acestia nu sunt angajati.


Specialistii in resurse umane spun ca situatia se va agrava si mai mult din luna iulie 2013, cand se asteapta un nou val de tineri absolventi care vor intra direct in somaj.

In luna aprilie a acestui an, erau in somaj aproape 50.000 de tineri cu varsta sub 25 de ani. Dintre acestia, mai mult de 25.000 de tineri isi cautau un loc de munca de peste sase luni, iar 11.500 dintre ei nu au reusit sa se angajeze de aproape un an, in timp de 5.400 chiar mai bine de doi ani.

Cei mai multi tineri cu varsta de sub 25 de ani aflati in somaj pe termen lung sunt in judetele Dolj - 1.620 tineri, Bucuresti - 1.480, Teleorman - 1.115, Mures - 970, Iasi - 940, Suceava - 875.

Sursa foto: business24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea