Cariera

#realizare cv #cv

Sfaturi pentru a realiza un CV care sa iasa in evidenta

CV-ul poate fi prima impresie pe care un potential angajator o va avea despre tine. Managerii vad o multime de CV-uri, ceea ce inseamna ca al tau trebuie sa fie complet, clar, dar si memorabil. Ma jos am pregatit top sfaturi despre realizarea unui CV care sa iasa in evidenta:

Mai putin este mai mult

Ai grija sa nu supraincarci CV-ul. Crearea cat mai multor informatii despre tine, precum dimensiunea si marjele textului pot face mai dificil pentru managerul sa gaseasca cele mai relevante informatii.

Amintiti-va ca scopul CV-ului este sa va obtineti interviul. Nu incarcati CV-ul cu tot felul de informatii, cu exceptia celor care conteaza. In schimb, puneti suficiente detalii in CV pentru a face un manager sa acorde atentie CV-ul dvs.

Personalizati conform cerintelor postului

Doua locuri de munca nu sunt la fel, iar CV-urile pe care le trimiteti nu ar trebui sa fie. Angajatorilor le place sa stie ca un candidat este legitim entuziasmat de pozitia deschisa, iar transmiterea unui CV cu informatii irelevante trimite mesajul: nu ati depus eforturi pentru crearea acestuia.

In calitate de solicitant de locuri de munca, CV-ul dvs. ar trebui sa fie modular - capabil sa fie ajustat si modificat pentru a se potrivi cerintelor locului de munca. Numai asa puteti trece la urmatorul pas, interviul si negocierea unui salariu net mai mare.

Evidentiati realizarile

Pentru a iesi in evidenta, nu este suficient sa enumerati pur si simplu abilitatile pe care le aveti care sa se potriveasca cu nevoile angajatorului. Furnizati dovezi ca detineti, de fapt, abilitatile mentionate prin exemple despre modul in care le-ati folosit in trecut.

"Incadrati-va experienta de lucru cu rezultatele de afaceri cuantificabile pe care le-ati obtinut. De exemplu, mai degraba decat "a deschis conturi noi si vandute clientilor existenti", considera ca ati dezvoltat o noua piata de afaceri si ai obtinut 18 clienti noi.

Maximizeaza-ti prezenta pe web

"Internetul este CV-ul tau", a spus Karen Cahn, fondator si CEO al iFundWomen. "E datat sa cred ca singura foaie de hartie pe care iti scrii acreditarile este singurul lucru care conteaza. Este doar o parte a povestii. Prezenta ta online este la fel de critica."

Chiar si cu informatiile suplimentare pe care le pot gasi angajatorii prin internet, CV-ul dvs. este inca un instrument crucial. "Un CV este o parte din setul dvs. de instrumente, nu intreaga solutie".

Cautatorii de locuri de munca de succes isi construiesc marca si reputatia personala si au un CV, care serveste ca o extensie a tuturor acestor informatii”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea