Cariera

#masca #vaccin #gripa porcina #companie #angajat #sef

Sefii isi protejeaza angajatii de gripa porcina cu masti si vaccinuri

Gripa porcina a speriat si sefii de firme din Romania. Multe companii mari din Capitala isi trimit angajatii la medic in cazul in care au simptome de raceala , au intensificat procesul de curatenie iar o parte chiar isi vaccineaza personalul impotriva gripei sezoniere.

Angajatii institutiilor publice, care sunt cei mai expusi, au inceput sa poarte masti de protectie, in special cei care lucreaza cu publicul. Aceeasi masura a fost aplicata si in cazul angajatilor din aeroporturi si o parte a autogarilor. Unii sefi de institutii au inceput aplicarea unor masuri de protectie, desi nu au primit nici o informare sau prevedere de ordin oficial, de la superiori.

Am cumparat mai multe masti de protectie, aproape 500, pentru angajatii care intra in legatura directa cu pasagerii, in special pentru cei de la securitate si politie , a declarat pentru Ziarul Financiar George Mihalcea, directorul general al aeroportului Aurel Vlaicu (Baneasa).

Pentru angajatii unor companii precum IKEA, sefii au stabilit masuri de protejare impotriva noii gripe, cum ar fi masura vaccinarii. Inca de la deschiderea magazinului IKEA avem un formular in care fiecare manager noteaza rezultatul obtinut in urma verificarii starii de sanatate a fiecarui angajat inainte de a intra in zona sa de lucru, iar daca sunt sesizate simptome de raceala sau oricare alta boala, acesta este trimis la medic pentru a fi examinat si pentru a urma recomandarile acestuia , a precizat, pentru ZF, Mihaela Muresan, marketing manager al IKEA Romania.

In alte companii, precum Danone Romania au fost instituite masuri precum reducerea deplasarilor pe zboruri internationale, promovarea sistemului de teleconferinte, informarea repetata a personalului privind simptomele, masurile de igiena si procedurile, dar si vaccinarea impotriva gripei sezoniere, suportata financiar de companie si care a fost deja incheiata, dupa cum noteaza Ziarul Financiar.

Pana acum, in Romania au fost depistate peste 700 de bolnavi de gripa porcina, cazuri care au fost inregistrate in intreaga tara. Principalele focare sunt in Iasi si Bucuresti, locatii in care s-a aplicat si masura inchiderii mai multor scoli in care au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu virusul AH1N1 .

Citeste si:

Cum sa deosebesti gripa noua de cea sezoniera

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea