Cariera

#directe #ceo #banca. #management bancar

Schimbari importante in managementul bancilor din Romania

In cadrul managementului sistemului bancar din Romania vor fi operate schimbari majore. Directorii generali vor fi inlocuiti, din motive care variaza de la neintelegeri intre CEO si administratie, fuziune cu alta institutie sau, pur si simplu, nevoia de noutate.

Una dintre cele mai mari schimbari va avea loc la Banca Transilvania , de unde va pleca CEO Robert Rekkers. Acesta si-a dat demisia, dupa ce a condus banca timp din 2002.

Rekkers va fi inlocuit cu Peter Franklin, reprezentantul BERD in consiliul de administratie. Franklin va coordona activitatea BT pana la numirea unui alt director general.

Guy Poupet va pleca de la conducerea BRD, desi ocupa postul de presedinte si director general din anul 2010. Schimbarea este confuza, iar cele mai mari sanse de a-l inlocui pe Poupet le are Alexandre Maymat, seful filialei SocGen din Camerun.

Alpha Bank si EFG Eurobank Ergasias vor fuziona, iar noua banca va fi a treia banca din punct de vedere al marimii din Romania, dupa BCR si BRD.

Cum este si firesc, vom asista la schimbari de management. Favorit pentru conducerea noii entitati este Sergiu Oprescu , actualul sef al Alpha Bank Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea