Cariera

#crestere #salariu #iulie #salariu mediu #salariu mediu brut

Salariul mediu brut a crescut cu un leu in luna iulie

Salariul mediu brut incasat de romani a crescut in iulie 2011 cu un leu fata de luna precedenta, atingand valoarea de 2.027 de lei.

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), salariul mediu net aferent aceleiasi perioade a scazut, tot cu un leu, ajungand la nivelul de 1.471 de lei.

Cele mai mari salarii nete la nivel national au fost incasate de informaticieni, peste 3.780 de lei. La polul opus s-au situat angajatii din hoteluri si restaurante ale caror castiguri salariale nete au fost de 877 de lei.

Cele mai semnificative majorari (25,3%) au fost operate in domeniul activitatilor auxiliare intermedierilor financiare (aici sunt incluse si activitatile din domeniul asigurarilor).

Majorari salariale semnificative au primit si angajatii companiilor care se ocupa cu fabricarea de autovehicule de trasport rutier, precum si muncitorii din industria metalurgica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea