Cariera

#locuri de munca #salarii europa #scadere locuri de munca #forta de munca europa

Salariile si numarul de locuri de munca scad, in Europa

Salariilor si rata de ocuparii a fortei de munca din zona euro au scazut in ultimul trimestru al 2011, ceea ce indica situatia precara a statelor europene, arata un studiu publicat de Eurostat .

Cifrele publicate de agentia de statistica Eurostat arata diferente majore intre nivelurile de crestere economica ale statelor zonei euro. Prapastia dintre Germania, unde salariile sunt mari si rata de ocupare a fortei de munca ridicata, si tarile de la periferia zonei, care au raportat cresteri mici ale salariilor sau chiar scaderi, creste cu fiecare luna care trece.

Rata anuala de crestere a salariilor in tarile zonei euro a fost de 2,5% in al patrulea trimestru al 2011. Rata inregistrata in trimestrul anterior a fost mai mica, de 2,4%, dar in combinatie cu o rata a inflatiei de 2,9%, salariile au scazut in cele trei luni, daunand puterii de cumparare.

Datele Eurostat arata si un declin al ratei de ocupare a fortei de munca in zona cu 0,2% atat in al patrulea trimestru al anului trecut, cat si la nivel anual. De la declansarea crizei, aceasta cifra a fost mai mare doar in primul trimestru al 2009, cand toate tarile erau in recesiune si s-a inregistrat o scadere de 0,8%.

Efectul unui consum redus la nivel european se vede in scaderea cu 0,3% a PIB-ului in ultimul trimestru al 2011.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea