Cariera

#munca #romani #munca in strainatate # munca in germania

Romanii, intrecuti doar de polonezi la munca in Germania

Romanii sunt pe locul doi in topul strainilor care doresc sa munceasca in Germania , acestia fiind intrecuti doar de polonezi.

Apetitul romanilor este foarte ridicat in ciuda faptului ca Germania inca mentine o serie de restrictii pe piata muncii pentru cetatenii ultimelor state care au aderat la UE.

77.730 de polonezi au plecat in Germania in cautarea unui loc de munca in prima jumatate a anului 2011, cu 29% mai multi fata de 2010.

Si numarul romanilor - 47.141 - care au ales Germania din aceleasi motive a crescut cu 31% in prima jumatate a anului trecut fata de 2010, potrivit statisticilor Oficiului Federal de Munca. 24.369 de bulgari au ajuns in Germania in 2011, in crestere cu 38,5% in comparatie cu 2010.

Germania nu si-a deschis complet piata muncii pentru romani si bulgari. La inceputul lunii decembrie, Guvernul de la Berlin a decis ca ucenicii, muncitorii sezonieri si persoanele cu o inalta calificare din Romania si Bulgaria nu mai au nevoie de un permis de munca in Germania. Decizia a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2012 .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea