Cariera

#romania #investitii # flexibilizarea muncii #investitii flexibilizarea muncii

Romania va investi 12,7 milioane lei in flexibilizarea muncii

Romania va demara un proiect de flexibilizare a muncii , in valoare de 12,7 milioane de lei, cofinantat cu aproximativ 10,2 milioane de lei de Fondul Social European , prin intermediul POSDRU .

Proiectul se numeste "Raspunsul pietei romanesti la criza: cresterea flexibilitatii si adaptabilitatii intreprinderilor si consolidarea securitatii lucratorilor" si este elaborat de Institutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale (INCSMPS), din Bucuresti.

"Valoarea totala a proiectului este de peste 12,7 milioane lei , cei patru parteneri contribuie cu 3%, statul roman cu 17%, iar valoarea nerambursabila , asigurata de fondurile structurale europene in cadrul POSDRU, este de circa 10,2 milioane de lei", a declarat Graziano Di Paola, managerul proiectului din partea partenerul italian, Fondazione Giacomo Brodolini.

Acesta a subliniat ca flexibilizarea pietei muncii le permite angajatorilor sa se adapteze rapid la fluctuatiile si schimbarile din mediul economic, dar aceasta ar trebui contrabalansata prin masuri de protectie a salariatilor, aceste doua componente fiind inglobate de conceptul de flexicuritate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea