Cariera

#viza turistica #viza SUA #viza america

Romania ridica din nou problema vizelor pentru SUA

Romania si SUA vor forma un grup de lucru tehnic pentru solutionarea problemei ratei mari de respingere a solicitarilor de viza ale cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in SUA.

Decizia a fost luata in cadrul unei intalniri intre ministrul roman de externe, Cristian Diaconescu, si secretarul de stat american, Hillary Clinton.

"Este pentru prima data cand partea americana este de acord sa lucreze cu noi pentru solutii adecvate si mai rapide, iar in conditiile in care se va produce o schimbare in legislatie la Washington pe acest palier, speram ca si chestiunea respingerilor de vize sa fie reglementata si sa putem beneficia de libera circulatie in spatiul american", a spus oficialul roman.

Ministrul participa joi si vineri la reuniunea ministeriala a Consiliului Nord-Atlantic si a Consiliului NATO-Rusia.
 

Noul proiect de vize


In februarie, un nou proiect de lege privind Visa Waiver a fost introdus in Congresul american, insa forma actuala a acestuia nu favorizeaza Romania, deoarece prevede ca obligatorie o rata de respingere a cererilor de viza de maximum 10%, rata fiind in cazul Romaniei de 22,4%.

Proiectul a fost, insa, salutat de catre ministrul de Externe, Cristian Diaconescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea