Cariera

#uniunea europeana #restrictii #piata muncii

Restrictiile de pe piata muncii in UE, prelungite pentru romani?

Restrictiile pentru muncitorii romani pe piata muncii din Uniunea Europeana ar putea fi prelungite in contextul crizei.

Guvernul urmeaza sa ceara Comisiei Europene realizarea un studiu actualizat privind impactul liberalizarii pietei muncii asupra economiilor din statele UE, ce ar putea duce la ridicarea restrictiilor.

Autoritatile romane se asteapta insa ca perioada de restrictii sa fie prelungita, iar liberalizarea pietei muncii din Europa sa intarzie.

"Guvernul va cere Comisiei Europene realizarea unui nou studiu, actualizat, privind impactul liberalizarii pietelor fortei de munca asupra economiilor din statele membre ale UE. In acelasi timp, trebuie sa avem in vedere probabilitatea ca statele membre UE sa prelungeasca regimul tranzitoriu, invocand motive de politica interna si reticenta opiniei publice fata de prezenta lucratorilor din alte state, pe fundalul crizei economice si a impactului sau la nivel social", se arata in documentul citat de CariereOnline.ro.

Angajarea muncitorilor romani este supusa in continuare restrictiilor in tari ca Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Malta si Marea Britanie.

Potrivit Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana , restrictiile puteau fi ridicate complet cel mai devreme in 2014.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea