Cariera

#colegi toxici #relatii toxice job #relatii toxice #colegi #sanatate mintala

Relatiile "toxice" de la locul de munca, noua cauza pentru tulburarile mintale

 

 

Angajatii care au relatii toxice cu colegii de munca prezinta un risc mai mare de a dezvolta afectiuni mintale, in comparatie cu cei care intretin raporturi amicale cu persoanele alaturi de care lucreaza, informeaza Reuters.

 

Concluzia le apartine cercetatorilor americani, care au efectuat un studiu in care au chestionat 170 de studenti care lucrau in timpul facultatii. Intrebarile au vizat calitatea relatiilor cu superiorii lor ierarhici si cu pana la trei colegi de munca, satisfactia oferita de acel loc de munca si problemele de sanatate mintala precum stres, depresie si anxietate

Raspunurile i-au deteminat pe cercetatori sa observe ca studentii care se simteau sprijiniti la locurile lor de munca prezinta mai putine simptome de stres, erau mai putin deprimati, mai putin afectati de anxietate si prezentau un nivel mai mare de satisfactie in viata.

 

"Persoanele alaturi de care lucreaza un student au potentialul de a fi relevante pentru el si din punct de vedere al sanatatii. Studentii care lucreaza pentru a se intretine in timpul facultatii ar trebui sa incerce sa obtina maximum din aceste relatii de munca, la fel cum ar proceda in cazul unor relatii amicale si romantice", a declarat Allison Vaughn, cercetatoare la Universitatea San Diego din Statele Unite ale Americii, al carei studiu a fost publicat in Journal of American College Health.


Sursa foto: sbr.com.sg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea