Cariera

#tineri joburi #Primul job #joburi #locuri de munca

Programul "Primul job" - cand incepe si ce conditii trebuie sa indeplinesti

"Prima Casa", "Prima Masina", iar acum "Primul Job". Guvernul pregateste un program prin care urmareste sa ajute tinerii sa se incadreze mai usor in campul muncii. Proiectul ar putea intra in vigoare din luna aprilie.

In programul "Primul Job" se pot inscrie tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, scrie click.ro. Tinerii fara studii superioare ar urma sa castige 900 lei pe luna, cei care au absolvit cursurile unei institutii de invatamant superior ori sunt sunt la facultate, master sau doctorat ar urma sa aiba un salariu de 1.400 de lei, se mai arata in proiectul legislativ.

Conditia principala pentru a putea beneficia de prevederile acestui program este ca tinerii sa fie integralisti. Cei care sunt inca la scoala vor putea lucra doar in timpul vacantelor. Studentii ar putea lucra si in timpul facultatii doar daca nu le este afectata scoala.

Finantarea pentru sustinerea acestor tineri ar veni in proportie de 85% din fonduri europene si 15% de la stat, care va fi si angajator, avand in vedere ca tinerii vor lucra in administratii locale, universitati, primarii sau chiar ministere. Daca va obtine toate aprobarile necesare, proiectul ar putea fi pus in aplicare chiar din luna aprilie a acestui an, mai scrie click.ro.

Sursa foto: imgkid.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea