Cariera

#pensii #pensionari #pensii de lux #magistrati #pensii speciale

Pensiile de lux vor fi recalculate

Pensiile incasate de pensionarii "de lux" vor fi recalculate. Aceasta este decizia anuntata de consilierul premierului pe probleme sociale, Mihai Seitan . Astfel, 200.000 de pensionari "de lux", printre care magistrati , cadre militare, fosti diplomati sau vor ramane fara aproximativ trei sferturi din bani.

In urma recalcularii, pensiile a circa 200.000 persoane care primesc pensii in baza legilor speciale vor ajunge sa aiba cuantumul egal cu valoarea contributiei pe care acestia au avut-o la sistemul national de pensii.

Potrivit declaratiilor consilierului primului ministru calculul se va face tinand cont de punctele anuale acumulate de fiecare persoana in parte, in fiecare an, pe baza contributiei normale a carui nivel este deja cunoscut la sistemul de pensii.

Conform Gandul, Mihai Seitan a declarat ca procedura a fost deja discutata in cadrul Cabinetului Boc, urmand ca in urma recalcularii, beneficiarii "pensiilor speciale" sa ramana cu un sfert din pensia actuala. Consilierul de stat a estimat ca economiile la buget vor insuma astfel 20-30 de milioane de euro anual, dar a precizat ca cea mai importanta in acest caz este echitatea sociala.

Consilierul guvernamental a precizat aseara pentru Realitatea TV ca numai pensiile mai mari de 10.000 de lei vor fi recalculate si ar putea ajunge la o treime din valoarea actuala. Declaratiile sale au starnit insa reactiile reprezentantilor partidelor politice din Parlament, care au spus ca masurile anuntate de Seitan nu au fost adoptate de Coalitia de guvernare iar aceste aspecte ale legii pensiilor nu au trecut inca prin Parlament.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea