Cariera

#olanda #piata muncii #angajati romani #joburi olanda #angajari olanda # restrictii de munca

Olanda mentine restrictiile pe piata muncii pentru romani

Olanda va mentine restrictiile pe piata muncii pana la 1 ianuarie 2014, pana atunci, Haga luand masuri impotriva exploatarii muncitorilor strain, a declarat ambasadorul Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel.

Acesta spune ca Olanda a explicat deja Comisiei Europene ca actuala situatie justifica mentinerea restrictiilor.

Diplomatul mentioneaza ca autoritatile olandeze sunt constiente ca dupa 1 ianuarie 2014 trebuie sa fie pregatite pentru a primi romani si bulgari pe piata muncii si profita de actuala perioada pentru a adopta masurile necesare pentru a face accesul unor noi muncitori gestionabil de catre societate.

El mai spune si ca, in acest moment, Olanda are un aflux din tarile est-europene care au aderat mai devreme. Diplomatul a mai afirmat ca din punct de vedere macroeconomic, este un beneficiu, dar la scara mai mica acesti oameni sunt exploatati. El lauda insa muncitorii romani, pentru ca acestia "vorbesc engleza fluent, sunt bine educati, nu numai ca au o educatie tehnica, ci si vorbesc, ofera un feed-back".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea