Cariera

#crestere #cariere #femei manageri

Numarul femeilor manager a crescut cu 15% in 5 ani

Numarul firmelor din Romania conduse de femei a crescut cu 12-15% in ultimii cinci ani, potrivit directorului din cadrul BCR, Melania Mirea.

Cele mai multe IMM -uri conduse de femei sunt din domeniul comertului si serviciilor.

"Din 2006 si pana in 2011, firmele din Romania conduse de femei au crescut cu 12-15%. Probabil ca perioada aceasta de criza le-a facut pe femei sa se orienteze mai mult catre zona de anteprenoriat si sa gasesca alte solutii daca joburile pe care le aveau nu mai erau de perspectiva sau erau in zona de risc", a mentionat Melania Mirea.

Aceasta a adaugat ca o astfel de evolutie demonstreaza faptul ca romancele au un spirit antreprenorial mai puternic, comparativ cu femeile din Uniunea Europeana.

"Aproape jumatate (46%) dintre afacerile mici gestionate de femei sunt din domeniul comertului, iar 20% fac parte din cel al serviciilor - resurse umane, traning, contabilitate , cosmetica si infrumusetare. Regasim femeile in afaceri mici , de familie, pe care le deschid pentru a fi aproape de familie", a mai spus Melania Mirea.

Aceasta a mentionat ca, la nivelul Europei Centrale si de Est, intre 31 si 38% dintre IMM -uri sunt conduse de femei. In ceea ce priveste portofoliul BCR, 35% dintre IMM-uri au in conducere femei, iar 11% sunt detinute exclusiv de femei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Top

Cauta-ti perechea