Cariera

#efectele stresului #job #loc munca # stres munca #ambient munca # cum gasesti jobul perfect

Muncesti mult la birou? Risti sa mori mai repede!

Lucram de obicei in spatii inchise, iluminate si aerisite artificial, ceea ce duce la o carenta de vitamina D. Consecintele sunt extrem de grave, atentioneaza medicii, care spun ca lipsa acestei vitaminte are consecinte serioase asupra sanatatii si mareste riscul de deces prematur.

Britanicii au realizat un studiu care este valabil, potrivit dailymail.co.uk, la nivelul intregii Europe. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Cambridge, 9% dintre barbatii si 13% dintre femeile cu varste intre 42 si 82 de ani sufera de o carenta de vitamina D.

Se considera ca vitamina D ar juca roluri esentiale in organism, asociate nu numai cu sanatatea oaselor, dar si cu cresterea fertilitatii si protectia impotriva cancerului, a bolilor de inima, a diabetului.

Vitamina D se formeaza in piele, in urma unor reactii catalizate de lumina solara. De aceea, riscul de a dezvolta o carenta este cu atat mai mare cu cat ne expunem mai putin la soare.

Nivelul ideal de vitamina D in sange se situeaza intre 50 si 90 nanomoli/litru. Sub 30nanomoli/litru, se vorbeste deja despre o carenta. Studiul a aratat ca pentru fiecare crestere cu 20 nanomoli/litru, sansele de deces scadeau cu 8%.

Foto: dailymail.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea