Cariera

#fast-food #alimentatie birou #job birou #tastaturi

Munca la birou iti scurteaza viata. Iata de ce!

Desi aparent pare inofensiva, munca la birou iti poate afecta grav sanatatea. Stresul continuu, dar si pozitia gresita pe scaun sunt doar cateva dintre cauzele care iti pot provoca probleme de sanatate. Iata o scurta lista a pericolelor la care te expune munca la birou si cum te pot afecta acestea pe termen lung.

1. Statul indelungat pe scaun

Pozitia in sezut pe termen indelungat poate cauza dureri constante de spate si favorizeaza, de asemenea, aparitia unor afectiun foarte grave, precum obezitatea, diabetul, bolile de inima sau durerile musculare.

2. Pozitia gresita

Munca la birou presupune foarte mult timp petrecut pe scaun, iar de cele mai multe ori adoptam o pozitie gresita. Aceasta poate duce in timp la aparitia atritei sau bursitei.

3. Omiterea micului dejun

Multe dintre persoanele care lucreaza la birou au un regim alimentar haotic. In general, acestea omit micul dejun, una dintre cele mai importante mese, iar acest obicei poate deregla metabolismul si creste nivelul de stres, tensiunea arteriala, iar in final poate duce la obezitate si la grave probleme cardiace.

4. Alimentele de tip fast-food

Majoritatea angajatilor din corporatii prefera pentru masa de pranz mancarea de tip fast-food, deoarece timpul lor este limitat, iar pauzele sunt destul de scurte. Aceste alimente contin insa foarte multe calorii, iar acest lucru favorizeaza obezitatea si creste riscul aparitiei bolilor cardiace.

5. Aerul recirculat

In cele mai multe corporatii, sistemele de aerisire si incalzire sunt unul dintre cele mai mari pericole pentru sanatatea angajatilor. Aerul recirculat din interiorul birourilor poate afecta plamanii, deoarece acesta imprastie tot felul de substante toxice.

6. Tastaturile murdare

Tasturile folosite zilnic de angajati din marile companii sunt un adevarat focar de infectie. Oamenii de stiinta au descoperit ca pe acestea se gasesc de cinci ori mai multe bacterii decat in toalete si pot prezenta chiar urme de E. Coli.

Sursa foto: buzzintown.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea