Cariera

#telemunca #munca de acasa #productivitate

Munca de acasa, un plus pentru productivitatea angajatilor

Posibilitatea de a lucra de acasa a fost intotdeauna considerata un avantaj si un lucru extrem de dorit de angajati, iar pandemia a accelerat implementarea unui astfel de sistem. Autonomia, confortul si flexibilitatea sunt doar cateva dintre beneficiile muncii de la distanta, aceasta devenind o oportunitate nu doar pentru angajati, ci si pentru companiile din diverse industrii. Cu tranzitia catre telemunca, angajatorii au prilejul de a colabora cu specialisti sau consultanti care nu isi doresc o schimbare a orasului sau tarii unde sunt stabiliti si, desigur, mentin costurile generale mai scazute.

Dupa ce angajatorii au fost fortati de contextul sanitar sa le ofere oamenilor acces la toate instrumentele necesare pentru a lucra de acasa si dupa ce toata lumea s-a adaptat noului ritm, managerii au observat ca echipele au oferit un randament mult mai bun. Asadar, de ce reusesc angajatii sa fie mai productivi cand lucreaza de acasa?

Mai putin timp alocat navetei

Drumul catre serviciu poate fi unul dintre factorii care contribuie la stresul angajatilor si, implicit, la un randament mai scazut. Indiferent ca au de parcurs 20 de kilometri sau 40, timpul stat in masina este pierdut sau, de cele mai multe ori, extrem de solicitant. Prin implementarea muncii de acasa, exista posibilitatea de a converti perioada petrecuta in masina in timp dedicat sarcinilor de serviciu.

Au mai multa libertate de miscare

Unul dintre cele mai importante avantaje ale muncii de acasa este libertatea de miscare. Daca unii dintre angajati vor sa mearga sa-si viziteze familia sau sa le faca o surpriza copiilor, sa lucreze de la munte sau de la mare, acum o pot face, in lipsa constrangerii prezentei fizice la birou.

Atata timp cat exista conexiune la internet, laptop si telefon, angajatii pot lucra de oriunde. Aceasta libertate se traduce prin mai putin stres si mai multa concentrare pentru a termina mai repede sarcinile de serviciu. In plus, sunt persoane care au visat mereu sa se mute intr-un oras la munte, dar nu sunt convinse ca se vor putea adapta traiului. Cu un loc de munca la distanta, ar putea cauta garsoniere de inchiriat Brasov si ar avea oportunitatea de a testa pentru cateva luni viata intr-o zona montana. O astfel de independenta nu doar ca va contribui la productivitatea angajatului, ci si la bunastarea sa psihica.

Economisesc bani

Munca de acasa vine si cu beneficii de ordin financiar si asta pentru ca majoritatea angajatilor vor simti o imbunatatire a venitului lunar. Banii pe care ii alocau lunar pentru transport, intretinerea masinii sau pranz vor putea fi investiti in alte proiecte sau chiar stransi intr-un cont de economii. De asemenea, nu va mai fi necesar sa investeasca foarte multi bani in tinutele speciale pentru birou.

Eliminarea micilor distrageri

Lucrul de acasa a eliminat si o serie de actiuni care, in mod normal, reprezentau mici distrageri de la cerintele serviciului. Mai putine intalniri, un mediu mai prietenos de munca, o cafea in minus cu colegii, toate acestea s-au transformat in mai mult timp dedicat serviciului si mai multa productivitate.

In plus, potrivit mai multor studii realizate in ultima perioada, oportunitatea de a lucra de acasa se traduce si prin angajati mai fericiti, sanatosi si loiali, aspecte ce contribuie la o mai mare productivitate.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea