Cariera

# interviu cariera #angajatori #cariera

Mare atentie ce postezi pe retelele de socializare! 6 din zece angajatori verifica profilurile de social media

Mare atentie la ce postezi pe retelele de socializare daca esti in cautarea unui job! Astfel, daca iti doresti un post de conducere, profilul tau de socializare trebuie sa fie "curat".

Potrivit celui mai recent studiu, 6 din zece angajatori verifică profilurile de social media, iar aproape patru din zece ţin cont inclusiv de acest criteriu în decizia de recrutare. Reputaţia din online se răsfrânge şi asupra companiei în care vei lucra.

Toate postarile de pe retelele de socializare, inclusiv listele de prieteni sunt atent verificate de angajatori.

"Ceea ce se gaseste în online despre noi incepe sa devina un factor de care ambele parti tin cont. Ca atare este important ce postam despre noi pe social media si este importanta imaginea pe care o avem acolo", a declarat Corina Diaconu, manager companie de recrutare, citata de observatornews.ro.

"Cam 30% din angajati dupa ce sunt verificati de catre directori nu mai sunt angajati si asta din cauza postarilor. Trebuie sa facem curatenie foarte mare daca avem un job extrem de important. Ori trebuie sa-l stergem ori trebuie sa avem doua profile. Unu profesional chiar si de facebook si unu personal",  a declarat Sorina Faier, manager companie de recrutare, pentru aceeasi sursa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea