Cariera

#sef #manager

Managerii din Romania, tensionati si stresati

Stilul de conducere al managerilor din Romania difera de stilul sefilor din restul lumii.

Un studiu realizat de firma de consultanta Human Synergistics arata ca managerii din Romania sunt mai tensionati si stresati fata cei care ocupa acelasi post in alte tari.

Directorii din Romania tind sa-i faca pe oameni sa se simta controlati, spre deosebire de omologii lor straini.

Managerii din tara noastra accepta mai greu feedbackul de la angajati.

"Multi dintre angajatii romani s-au obisnuit sa intre in biroul sefului cu ideile lor si sa iasa cu ideile celuilalt. Impactul unui lider se vede in atitudinea pe care acesta o genereaza in subalterni si in ce masura le stimuleaza initiativa si le promoveaza ideile", a explicat Adrian Stanciu, partener al Human Synergistics Romania, citat de Realitatea.net.

Studiul, realizat cu implicarea a 107 lideri de varf din organizatii din Romania si peste 800 de subordonati ai acestora, arata si faptul ca angajatii romani cred ca sefii lor sunt supraevaluati.

Punctele tari ale sefilor din romania sunt faptul ca sunt mai pregatiti de promovare decat colegii lor din restul lumii si ca inregistreaza un procent mai mare de "lideri vizionari", in defavoarea managementului traditional.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea