Cariera

#munca #job #angajat #angajator

Lucruri pe care le urasti la locul de munca

Te-ai saturat de locul tau de munca si ai renunta imediat la acesta daca ai gasi o oferta mai buna. Simti ca nu esti apreciat, ca nu castigi suficient sau ca pur si simplu nu iti mai pasa. Pana gasesti insa o alta solutie, ar fi mai bine sa iti reevaluezi situatia. Cu cateva schimbari, vei descoperi poate ca jobul tau nu este chiar atat de groaznic precum crezi.

 

 

Iti urasti locul de munca pentru ca....
 

 

Esti prea bun ca sa fii acolo.

 

Daca simti ca esti prea bun pentru a ocupa pozitia respectiva, atunci poate ca ar fi cazul sa mergi mai departe. Pentru a face acest lucru, nu trebuie neaparat sa iti dai demisia si sa pornesti la vanatoarea de locuri de munca, ci pur si simplu sa iti exprimi nemultumirile fata de seful tau.

Spune-i ca poti mai mult, ca ti-ai dori mai multe responsabilitati sau macar posibilitatea de a demonstra de ce esti in stare. Intotdeauna se gaseste ceva de facut pentru persoanele dornice de munca.

Daca nu exista nimic disponibil, atunci vino cu idei si ofera-te sa fii coordonator. Pentru inceput, vei scapa de rutina si de plictiseala. Mai departe, daca reusesti sa faci impresie buna, poti chiar sa tintesti pentru o pozitie mai buna.

 

Nu te simti apreciat.

 

Nu este chiar atat de usor sa ii strigi sefului in fata faptul ca nu te simti apreciat la locul de munca, in ciuda tuturor performantelor tale. Daca iti pastrezi insa tactul si pui problema cum trebuie, atunci vei obtine si rezultate.

Vorbeste cu seful tau si spune-i faptul ca te temi ca nu vei avansa in cadrul companiei respective, in ciuda realizarilor tale. Vorbeste apoi despre performantele tale, despre contributia adusa la succesul companiei, de ce esti un angajat valoros. Nu vorbi pe un ton nervos si nu te plange de situatia actuala. Pe seful tau il intereseaza rezultatele, nu atitudinea isterica.

 

Nu castigi sufucient.

 

Nu esti persoana care are impresia ca nu castiga suficient. Daca iti vei intreba colegii de munca ce cred despre salariul lor, probabil ca toti iti vor spune acelasi lucru. Daca vrei sa ceri o marire de salariu, atunci va trebui sa ai motive solide pentru a-ti argumenta cererea.

Afla in jurul a carei suma se invarte salariul pozitiei pe care o ocupi tu. Nu te folosi de cresterea preturilor de pe piata ca o scuza pentru marirea salariilor , pentru ca seful tau nu va fi impresionat. Pregateste-te sa dovedesti ca realizarile tale cer si o avansare in ceea ce priveste banii pe care ii primesti. Fii deschis la negocieri si accepta si alt gen de bonusuri, nu neaparat bani in plus.

 

Nu-ti pasa.

 

Deja te-ai dat batut, insa ar trebui sa iti aduci aminte daca intr-adevar te-a interesat vreodata jobul respectiv. Ti-ai dorit locul de munca respectiv doar ca sa ai un venit si sa iti omori timpul pana cand gasesti altceva sau domeniul chiar te-a pasionat?

In orice caz, ar fi indicat sa cauti noi oportunitati, fie in cadrul companiei respective, pe o alta pozitie, fie in alta parte. Daca incepi sa te plictisesti la locul de munca, atunci rezultatele tale vor avea de suferit, seful tau se va declara nemultumit de munca ta iar tu iti vei pierde timpul fara sa faci ceva care intr-adevar iti place.

 

Iti urasti seful.

 

Daca ai noroc, un intelegator va fi de acord sa purtati o conversatie si sa va rezolvati neintelegerile. Trebuie insa sa iti dai seama ca o persoana nu se poate schimba radical doar pentru a-ti face pe plac.

Tot ceea ce va putea sa faca seful tau este sa creeze un mediu de lucru mai placut. Unele persoane insa nu isi pot schimba stilul, asa cum nici tu nu te poti schimba in functie de acesta; gandeste-te la compromisurule pe care le poti face. Fie reusesti sa te impaci cu situatia, fie iti cauti altceva. Daca insa seful tau este problema si aceasta este recunoscuta si de catre colegii tai, atunci te poti adresa superiorului sau pentru ca persoana respectiva sa ia atitudine.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea