Cariera

#angajare #cv #curriculum vitae #angajator #candidat #job #loc de munca #limba straina

Limbile straine iti maresc sansele de angajare!

Iti doresti sa lucrezi pentru o companie multinationala , insa nu stii ce trebuie sa faci pentru a-ti mari sansele de angajare? Visezi la un salariu mai mare, insa CV-ul tau poate fi usor confundat cu cel al sutelor de candidati care aplica pentru acelasi job ca si tine? Daca vrei sa iti sporesti sansele de a pune mana pe un job mai bun, invata o rara! Specialistii iti garanteaza ca vei intra imediat in atentia angajatorilor.

 

Daca vorbesti deja limba sau franceza si crezi ca acestea sunt suficiente pentru a-ti atesta cunostintele in domeniul limbilor straine, afla ca angajatorii cauta deja mai mult de atat. Mai mult, „cota” salariului poate creste simtior si la locul de munca pe care il detii daca poti face dovada ca stapanesti o limba straina ... mai exotica.

Potrivit specialistilor, salariile pentru candidatii care stapanesc o limba straina rara pornesc de la cel putin 600 de euro pe luna. Chiar fara sa ai o functie de conducere sau de coordonare, poti castiga intre 1500 si 1200 de euro pe luna, in functie de domeniu si de postul pe care il ocupi. Bonusurile de salariu acordate cunostintelor de limba straina incep de la 10% si pot ajunge pana la jumatate din salariu.

Engleza stapanita doar la nivel conversational nu mai reprezinta o noutate si nu te va plasa in fruntea candidatilor pentru un loc de munca. Daca insa engleza de afaceri reprezinta punctul tau forte, vei fi cu siguranta remarcat.

Pe langa o cifra de salariu care iti poate asigura un trai fara prea multe griji, limbile straine rare iti mai ofera un bonus: astfel de cunostinte sunt cerute intr-o varietate de domenii, de la companiile multinationale pana la firmele de traduceri, joburi in IT si comunicatii, hoteluri, edituri etc. In plus, daca iti doresti sa ai un job care sa iti permita sa calatoresti, limbile straine iti pot oferi pasaportul mult visat.

Care sunt insa limbile straine cele mai cautate? Bineinteles, in ziua de astazi, nu te poti apropia de un job intr-o companie de vis daca nu stapanesti limba engleza. Franceza, italiana, spaniola si portugheza se regasesc mai usor printre candidatii romani, insa asta nu inseamna ca nu iti imbunatatesc sansele de angajare.

Printre cele mai bine platite sunt insa persoanele vorbitoare de suedeza, norvegiana , olandeza, slovaca, slovena, poloneza, greaca, ebraica, araba, rusa si turca. De asemenea, la mare cautare se afla si limba germana .  Dovedeste ca esti fluent in cel putin una dintre aceste limbi straine si sansele tale de a-ti gasi jobul mult dorit vor creste simtitor.

Iata cateva locuri in care poti urma de limbi straine:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea