Cariera

# job in timpul facultatii #cariera #job #facultate

Job in timpul facultatii? Argumente pro si contra

Studentia ramane, pentru multi dintre noi, una dintre cele mai frumoase perioade din viata. Petrecerile incendiare din camin, cursurile care s-au mutat la cafeneaua de langa facultate, chiar si noptile lungi de studiu din sesiune sunt doar cateva dintre cele mai memorabile momente ale studentiei. Totusi, pentru toate acestea, este nevoie de resurse financiare considerabile. Chiria, taxa de studii sau cheltuielile de intretinere cantaresc si ele, destul de mult, in acest scenariu.

Ca atare, solutia la care apeleaza majoritatea studentilor este sa isi gaseasca un job, fie el chiar si part-time. In aceasta privinta, insa, parerile sunt impartite; nu toti parintii sunt de acord cuo astfel de hotarare, in timp ce altii, dimpotriva, incurajeaza initiativa copiiilor. Deci, lucram sau nu in perioada studentiei? Iti oferim astazi cateva argumente pro si contra, ca sa te ajutam sa iei decizia potrivita pentru tine!

Argumente contra

Oboseala

In functie de facultatea pe care o urmezi, ai putea sa ai, deja, un program extrem de incarcat. Cursurile si seminariile iti ocupa aproape toata ziua, unde mai pui ca trebuie sa ai timp pentru a invata. Un job inseamna o responsabilitate in plus, deci, implicit, vei fi mai solicitat si mai obosit si vei pune cursurile pe plan secund. In aceste conditii, cel mai probabil ca va fi nevoie sa faci o alegere: facultate sau munca? Acesta este si un prim motiv pentru care ar trebui sa intri in campul muncii abia dupa absolvirea studiilor universitare.

Neglijarea oportunitatilor

Un job care sa te sustina financiar pe parcursul facultatii pare o idee buna, daca nu iei in calcul oportunitatile pe care le ai in calitate de student. De exemplu, pe langa cursurile de la facultate, ai ocazia de a participa (chiar gratuit, de cele mai multe ori), la diverse evenimente. In plus, vei avea suficient timp pentru a te ocupa de micile tale proiecte personale.

Argumente pro

Castigul financiar

Principalul motiv pentru care ar fi o idee buna sa ai un job pe timpul facultatii este ca vei obtine sustinerea financiara necesara pentru toate cheltuielile pe care le ai. Concret, din banii castigati, vei putea achita datoriile de intretinere, dar vei avea si bani de buzunar pentru a te distra. In plus, oferta de joburi este diversificata, angajatorii fiind dispusi sa caute colaboratori pentru 4 sau 6 ore pe zi, astfel incat sa ai suficient timp pentru a participa la cursurile facultatii. Daca esti interesat de un asemenea job, vezi si ofertele de angajari in videochat.

Acumularea experientei

Un job in domeniul in care urmezi si facultatea este extrem de util pentru a acumula experienta. Practic, in acest mod, imbini teoria cu practica. Indiferent daca este vorba despre programe de voluntariat, de internship sau de un serviciu remunerat, acestea reprezinta modalitati prin care te poti pregati mai bine pentru domeniul pe care ti l-ai ales. In plus, o experienta de lucru indelungata se traduce si prin oportunitatea de a castiga, mai tarziu, un salariu mai mare.

Atunci cand alegi sa lucrezi pe timpul facultatii, exista avantaje si dezavantaje. Totusi, daca reusesti sa gasesti un echilibru intre cele doua, le poti face, fara probleme, pe ambele. Decizia iti apartine!

Sursa foto: rawpixel.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea