Cariera

#romani #italia #munca in strainatate # restrictii de munca

Italia elimina restrictiile pe piata muncii impuse romanilor

Restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor romani si bulgari de catre Italia vor fi eliminate, de la 1 ianuarie anul viitor, conform presei bulgare.

Ministerul bulgar de Externe si cel al Muncii au fost instiintate oficial despre planul Italiei de eliminare a restrictiilor pe piata muncii de la 1 ianuarie 2012 , scrie site-ul Novinite.com. Seful diplomatiei bulgare, Nikolai Mladenov, si ministrul bulgar al Muncii, Totyu Mladenov, au salutat decizia Italiei.

Pe de alta parte, restrictiile pentru muncitorii romani pe piata muncii din Belgia nu au fost eliminate. Anuntul a fost facut de ministrul belgian al ocuparii fortei de munca, Monica De Coninck.

Belgia se alatura astfel Marii Britanii, Olandei si Irlandei care au anuntat deja mentinerea restrictiilor respective pana la sfarsitul anului 2013. Germania a anuntat, la mijlocul lunii decembrie, ca va incerca relaxarea conditiilor de acces in anumite sectoare.

Tratatul de aderare din 2005 le permite tarilor fondatoare si celor care au aderat la UE pana la 1 ianuarie 2007 sa restrictioneze temporar accesul liber al lucratorilor din Romania si Bulgaria pe pietele lor de forta de munca pentru a pregati libertatea deplina de circulatie a muncii in UE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea