Cariera

#interviu #angajator #angajat #loc de munca #job #angajare

Interviul la masa de pranz

Printre experientele inedite ce tin de cautarea unui job, interviuri si angajare se numara si interviul sustinut intr-un cadru mai relaxat: la masa de pranz. Desi ai putea crede ca acest format te va ajuta sa te relaxezi mai mult, vei descoperi de fapt ca exista o serie de detalii care ti-ar putea pune bete in roate. Totul tine insa de maniere si puterea de a tine lucrurile sub control.
 

 

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand interviul tau se desfasoara... la masa:

 

Atentie la maniere

 

Intervievatorul va fi cu ochii pe tine si va semnala orice greseala, fie ca este vorba despre informatia pe care i-o transmiti sau despre comportamentul tau. Daca acasa sau cu prietenii iti permiti sa mai uiti de regulile de buna purtare , de data aceasta trebuie sa le folosesti pe toate, indiferent de cat de neimportante ti s-ar parea.

In primul rand, fii politicos, nu doar cu angajatorul, ci si cu personalul restaurantului respectiv. Un „va rog” si „multumesc” ii vor demonstra angajatorului ca esti un om integru, manierat , respectuos, care s-ar incadra bine in randul celorlalti angajati din firma sa.

Atentie la postura! Coatele nu au ce cauta pe masa. De asemenea, nu vorbi cu gura plina, nu te grabi in a mesteca doar pentru a te repezi cu raspunsuri etc. Fii atent la comportamentul tau in cele mai mici detalii.

Ar fi indicat sa te interesezi inainte cum arata restaurantul la care va veti intalni, daca este un loc mai select sau de nivel mediocru . Asigura-te ca stii sa folosesti corespunzator toate tacamurile si manierele pe care le presupune o masa intr-un loc mai pretentios, pentru a nu avea surprize neplacute.

 

Alege mancarea cu grija

 

Daca nu stii ce sa comanzi, atunci cel mai simplu este sa te orientezi in functie de angajator. Iti vei da seama cam intre ce valoare trebuie sa se situeze si mancarea pe care o comanzi tu. Pentru a-ti mentine profesionalismul, opteaza pentru mancaruri care nu deranjeaza conversatia si nu te pun intr-o postura delicata. De exemplu, alege un fel care nu produce prea multa „ mizerie ”. Mancarurile cu sosuri pot deveni destul de „periculoase” atunci cand esti imbracat impecabil la costum.

Opteaza pentru ceva care se poate taia usor, in bucatele mici. In felul acesta, te vei putea concentra asupra conversatiei, nu asupra modului in care ar trebui degustata mancarea respectiva.

Alege un fel de mancare ce nu face prea mult zgomot; imagineaza-ti cum ar fi sa mananci un fel de mancare cu o crusta delicioasa si crocanta, care ar face mai multa mizerie in jur si in plus, mutl prea mult zgomot. Ar fi indicat sa alegi ceva ce ai mai mancat sau care iti suna cunoscut, pentru a fi capabil sa iti mentii in continuare atentia le angajator si nu la mancare.

 

Fii stapan pe situatie
 

Nu te lasa distras de situatie si comporta-te la fel ca si intr-un cadru mai formal. Pune intrebari si ofera raspunsuri la obiect, fara sa te impiedici in faptul ca trebuie sa mananci si sa ai grija la eticheta. Dimpotriva, foloseste acest cadru in favoarea ta si arata-i angajatorului si alte calitati pe care in mod normal, nu le-ar putea observa: respectul, integritatea, educatia impecabila.

Nu te oferi sa platesti. Angajatorul nu se asteapta ca tu sa platesti consumatia, din moment ce un astfel de interviu a fost propus de catre intervievator . O strangere de mana, un "multumesc pentru timpul acordat" vor incheia cu succes interviul. Nu uita sa ii trimiti a doua zi un mail prin care ii multumesti pentru oportunitatea acordata, de a te intalni, si prin care sa ii aduci aminte cat de mult ti-ai dori sa lucrezi pentru compania respectiva.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea