Cariera

#interviu #angajare #loc de munca

Interviul de angajare, inselator pentru romani

Romanii care isi formeaza la interviul de o imagine despre firma in care vor lucra, descopera dupa angajare ca realitatea este diferita.

Interviul de angajare sau recrutare poate fi inselator pentru cei mai multi romani care isi cauta locuri de munca.

Un sondaj realizat de Aon Hewitt arata ca peste 70% dintre angajatii romani isi intemeiaza decizia de a se angaja la o anumita companie pe impresia ca vor lucra intr-o atmosfera relaxata si distractiva. Doar 42% dintre ei raman cu aceeasi parere dupa angajare.

45% dintre repondentii sondajului au ramas cu impresia ca viitorului angajator ii pasa de salariati in urma interviului, insa doar 17% isi mentin parerea si dupa ce sunt angajati.

Situatia financiara a companiei este un alt aspect inselator la interviu. Doar 2% cred ca firma nu are suficiente resurse pentru a investi in sustinerea activitatilor, dar 36% ajung la aceasta parere dupa angajare.

Mediul birocratic si ipocrizia la locul de munca sunt alte aspecta inselatoare. Doar 3% intuiesc ca viitorul loc de munca va fi puternic birocratizat si 12% isi dau seama de asta dupa angajare. Aceeasi situatie o are si ipocrizia, observata de 20% dintre angajati doar dupa ce au inceput lucrul, fata de 2% inainte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea