Cariera

#hartuire sexuala #munca #demisie

Hartuirea sexuala la locul de munca. Doua treimi din romani dau vina pe victima

Cele mai multe romance nu depun plangere atunci cand sunt victimele hartuirii sexuale.

Un sondaj realizat de IMAS pentru Centrul Parteneriat pentru Egalitate arata ca doua treimi dintre romani considera ca hartuirea sexuala e provocata de victima.

Sondajul, citat de Adevarul, arata ca unul din opt romani a auzit de un caz de hartuire sexuala la locul de munca .

Una din sase romance hartuite la locul de munca (15,6%) aleg sa demisioneze si nu incearca sa obtina pedepsirea agesorului.

Doar in 40% dintre cazuri persoana hartuita a incercat sa discute cu agresorul.

12% dintre persoanele hartuite sexual la locul de munca au incercat sa discute cu cineva din conducere pentru a rezolva problema in timp ce 6,3% a dat agresorul in judecata, iar 1,7% au facut o plangere scrisa catre alti sefi.

Doua treimi dintre repondentii sondajului sustin ca hartuirea sexuala este provocata de victima prin tinuta sau prin comportament, iar o treime cred ca aceste abuzuri nu pot fi evitate.

"Imi este greu sa cred ca acestea sunt cifrele care indica hartuirea sexuala. Romancele nu raporteaza aceste abuzuri fie pentru ca nu le considera probleme importante, fie pentru ca le considera un subiect tabu. In ultima vreme, tac si pentru ca se tem pentru jobul lor", spune Raluca Nica, directorul executiv al Ligii Romane pentru Sanatate Mintala , institutia care a comandat sondajul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea