Cariera

#guvern #pensie #premier #contribuabil

Guvernul vrea buget de pensii mai mari si pensii proportionale cu contributia

Premierul Emil Boc crede ca eliminarea pensiilor si salariilor de lux si cresterea numarului de contribuabili la sistemul public de pensii duce la plata la timp a pensiilor in viitor.

Prin noua lege a pensiilor, Guvernul vrea ca aduca mai multi bani la bugetul asigurarilor sociale. Proiectul de lege prevede ca si salariatii din structurile de aparare, magistratrura sau politie sa contribuie la bugetul asigurarilor sociale, prin trecerea contributiei de 5% la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale.

Potrivit Evenimentul Zilei, principalul criteriu avut in vedere la recalcularea pensiilor va fi cel al contributivitatii, respectiv veniturile din pensie vor fi direct proportionale cu valoarea contributiilor la sistemul de pensii.

Astfel, stabilirea pensiilor se va face prin inmultirea numarului mediu de puncte pe care persoana l-ar fi realizat pe toata durata de activitate, daca ar fi platit contributii la asigurari sociale, cu valoarea unui punct de pensie , stabilit anual prin legea bugetului de asigurari sociale de stat. In prezent, un punct de pensie are valoarea de 732,8 lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea