Cariera

#google #cv #angajatori #facebook #linkedin #retele sociale

Google ii face pe angajatori sa iti arunce CV-ul la cos

Din ce in ce mai multi tineri pierd oportunitatea de a-si gasi un job, din cauza profilurilor de pe retelele sociale, dupa ce angajatorii le vizualizeaza, arata un nou studiu realizat de compania de cercetare de piata On Device Research.

Potrivit sondajului, realizat online, unul din zece tineri care isi cauta un loc de munca este refuzat de angajatori dupa ce acestia le vizualizeaza profilurile de pe site-urile de socializare, precum Facebook sau LinkedIn.

Pozele si mesajele pe care candidatii le posteaza pe aceste retele de socializare sunt principalele criterii de selectie. Specialistii spun ca tinerii care isi cauta un job uita de aceste aspecte care le-ar putea afecta grav viitoarea cariera, desi stiu ca retelele de socializare reprezinta un criteriu important pentru companiile angajatoare.

"In prezent, a devenit o rutina pentru recrutori sa verifice conturile de social media ale candidatilor pentru un job. 91% din managerii de recrutare fac un screening al candidatilor pe Google, iar 69% au luat decizia de a renunta la un candidat in urma a ce au gasit pe internet despre el", spun specialistii in recrutare.

Sursa foto: yoda.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea