Cariera

#femei munca #ghid angajare #angajare femei #productivitate femei

Ghidul de angajare a femeilor in 1943

Egalitatea intre femei si barbati ramane inca un subiect tabu si astazi, chiar daca femeile au reusit sa isi castige independenta in societate, iar astazi putem vedea reprezentante ale sexului frumos chiar si in functia de presedinte. In 1943, femeile se integrasera pe piata muncii, insa munca lor era atent ghidata, unele reviste publicand chiar ghiduri despre cum trebuie sa isi desfasoare acestea munca in fabrica si cum puteau fi determinate sa fie mai productieve, noteaza impactnews.ro.

Iata cateva dintre regulile de baza ale ghidului de angajare a femeii, publicat in iulie 1943 in revista "Transportation":

1. Pentru ca o femeie sa fie productiva, ea are nevoie de pauze mai multe decat un barbat, deoarece ea se simte mai utila si are incredere mai mare in ea daca este tot timpul aranjata, cu machiajul, parul si unghiile perfecte.

2. Femeile in varsta sunt capricioase si tafnoase. Cu ele trebuie sa ai mereu o atitudine prietenoasa si respectuoasa.

3. Angajeaza femei tinere si maritate, deoarece ele, fiind la inceput de drum, sunt mai constiincioase si mai responsabile decat cele nemaritate. De asemenea, ele nu pierd timpul la munca cu flirtatul.

4. Ultimele studii au demonstrat ca femeile mai plinute sunt mult mai eficiente decat cele slabe.

5. Inainte de a angaja o femeie, fa-i teste psihice si fizice pentru a fi sigur ca este apta de munca.

6. Femeilor le plac schimbarile, asa ca ar fi bine sa le lasi sa faca frecvent schimb de sarcini intre ele.

7. Cand le critici incearca sa fii diplomat. Femeile sunt sensibile si nu pot uita usor cuvintele dure.

8. Incearca sa nu vorbesti urat in preajma femeilor. Din cauza sensibilitatii lor, ele pot incepe sa isi urasca locul de munca daca aud frecvent injuraturi in preajma lor.

9. Inainte de a le face uniforme, ia-le masurile corect. Ele se vor simti jignite sau frustrate daca uniformele sunt prea mari sau prea mici.

10. Femeile au nevoie de ghidare tot timpul in munca, deoarece nu sunt capabile sa isi gaseasca singure de munca.

Sursa foto: vintag.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea