Cariera

#femeie detectiv #detectiv

Femeia, ca detectiv particular

Meseria de detectiv particular este o profesie libera, dar care poate avea si un anumit risc, fie ca este vorba despre un conflict intre persoanele implicate in ancheta, fie de persoane deranjate de demersurile facute de detectiv pentru obtinerea informatiilor necesare.

 

Tocmai de aceea, este privita ca fiind o meserie dedicata in special barbatilor, insa exista si multe femei care activeaza cu succes in acest domeniu. O dovada foarte concudenta este si faptul ca insusi presedintele Asociatiei Nasionale a Detectivilor din Romania este chiar o femeie, una foarte respectata in breasla.

In plus, foarte multi membrii ai acestei comunitati a detectivilor sunt de parere ca femeile pot avea un succes mai mare in acest domeniu, principalele lor calitati fiind atentia la detalii si usurinta de a se infiltra in diferite medii, fara a intampina vreun impediment in obtinerea informatiilor cautate. Sigurul dezavantaj pe care il poate avea o femeie- detectiv este acela de a putea reactiona in cazul in care este pusa in pericol. Totusi, cele care deja activeaza in acesta meserie sunt pregatite sa faca fata in orice imprejurare.

Femeia-detectiv de-a lungul timpului

Exista o multime de carti politiste sau filme, seriale, de mare succes ale caror personaje principale sunt femeile detectiv. Ceea ce trebuie cunoscut este insa faptul ca, in general, acestea sun inspirate din viata reala, de femei autentice, care au avut curajul de a se impune intr-o lume dominata de barbati. 

Primul astfel de volum, care s-a bucurat de un succes rasunator, a fost romanul politist al carei eroine era Nancy Drew si care a fost scris de un barbat, in anul 1930, cand femeile nu aveau un rol prea important in deciziile sociale. Tocmai de aceea, acesta a zguduit din temeli intreaga lume literara si jurnalistica, dand totodata curaj femeilor de a practica o meserie, indiferent de natura acestiea.

Femeia- detectiv contemporana

In prezent, exista o multim de femei care lucreaza in domenii vazute ca fiind specifice barbatilor – de la femei care conduc autobuze sau camioane, pana la femei pilot, cosmonaut sau chiar conducator de stat – astfel ca o femeie detectiv particular nu ar trebui sa mai surprinda. In plus, se considera ca intuitia feminina este un atuu foarte important si util in rezolvarea cazurilor, atu care barbatilor le lipseste.

Femeile care opteaza pentru aceasta meserie sunt, in general, ghidate de dorinta de a ajuta oamenii, de a contribui la aflarea adevarului si la combaterea actiunilor negative din societate. Toate aceste calitati feminine se adauga celorlate specifice meseriei de detectiv, cum ar fi o constiinta curata, inteligenta si eleganta in vorba si in comportament, diplomatie, cultura generala, perseverenta si empatie.

Oricine poate apela la serviciile unui detectiv, indiferent ca este vorba de probleme ce tin de viata privata sau de cea personala, iar aceste persoane pot avea incredere ca orice detectiv, barbat sau femeie, va face tot posibilul pentru a duce la bun sfarsit misiunea, mai ales daca este vorba despre echipa de detectivi de la  detectivpremium.ro.

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea