Cariera

#angajator #studii #facultate #diploma #experienta

Experienta bate diploma si numele universitatii absolvite in preferintele angajatorilor

Angajatorii ar trebui sa tina cont mai mult de experienta profesionala decat de diploma facultatii absolvite. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de Capital.ro printre cititorii sai, aceasta parere fiind impartasita si de majoritatea recrutorilor care au acceptat sa raspunda intrebarii: experienta profesionala sau faima universitatii terminate de candidat?

Potrivit dezbaterii pe baza acestei intrebari, directorii de resurse umane au inceput sa semnaleze faptul ca diploma si numele unei universitati nu mai reprezinta garantia pregatirii unui candidat. Ei au subliniat faptul ca majoritatea companiilor nu tin cont de diploma, ci de experienta capatata de cel pe care vor sa-l angajeze. Multi dintre recrutori cred ca facultatile private sunt "fabrici de diplome" si pana si universitatile mari au pierdut la capitolul calitatea invatamantului.

"Nu luam in considerare absolventii facultatilor private. Ambitia este importanta in cariera, iar celor care au intrat la facultatile particulare le-a lipsit ambitia de a se pregati si de a invata pentru a fi unul dintre absolventii de facultati de stat fara costuri mari de taxe suplimentare", a declarat, pentru Capital.ro, Alina Popescu, director de resurse umane la HayGroup.

Acestei opinii i se adauga si cea a firmelor de head-hunting. "Facultatile private sunt eliminate in bloc, iar absolventii lor sunt pusi intotdeauna in coada listei cu candidatii de invitat la interviu", a precizat George Butunoiu, head-hunter Executive Search Consultants, pentru Capital.ro.

Studiile in strainatate sunt un atu

Nu de aceeasi parere sunt recrutorii care au o preferinta pentru anumite facultati, in special pentru cele din strainatate. "Prioritatea CV-urilor selectate este data si de experienta noastra cu candidati proveniti de la anumite universitati", spune Catrinel Poestema, Managing Partner Interact. Pe de alta parte Daniel Toghina, director de HR Impact considera ca exista tendinta de a supraaprecia studiile in strainatate, practica in alte tari avand totusi un plus.

Insa multe dintre marile companii din tara, romanesti sau filiale ale multinationalelor tin cont la angajare de gradul de implicare al absolventilor in parcurgerea studiilor universitare, dar si forma sub care acestia au frecventat facultatea (zi, frecventa redusa sau invatamant la distanta ), dupa cum noteaza Capital.ro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea