Cariera

#pfa #contributii sociale

Esti PFA si salariat? Ai putea scapa de contributiile sociale

In forma actuala, noua lege a pensiilor prevede scutirea de la plata contributiilor sociale pentru PFA care sunt, in acelasi timp, salariate.

Modificarile legislative recente i-au incurcat chiar si pe cei care scriu legile. Astfel persoane fizice autorizate (PFA) care sunt si salariate, scapa pentru moment de plata contributiilor sociale.

Legislatia aprobata de guvern in acest an prevede ca cei care au, in afara veniturilor salariale, si "venituri de natura profesionala cu caracter de regularitate datoreaza contributiile individuale si pentru acestea". Cu toate acestea, noua lege a pensiilor, ii scuteste pe acestia de la plata contributiilor.

Noua lege a pensiilor prevere o scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale similara celei existente in actuala Lege a pensiilor nr. 19 din 2000.

Scutirea nu a fost abrogata, ea urmand sa dispara odata cu intrarea in vigoare a noii legi.

"In cazul in care Legea pensiilor va fi publicata in Monitorul Oficial in aceasta forma, se va acorda scutirea pentru PFA care sunt si angajate cu carte de munca, prevaland principiul juridic potrivit caruia se aplica modificarea cea mai recenta", a explicat Emilia Dragu, partener TaxHouse, pentru Evenimentul Zilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea