Cariera

#loc de munca #angajare #firma

Doar o cincime dintre firmele romanesti mai fac angajari

Chiar daca nu mai fac concedieri masive , firmele din Romania nu se grabesc nici sa angajeze oameni noi. Doar 19% dintre firmele de pe piata locala pregatesc angajari.

Numarul angajatorilor care planuiesc sa ofere noi locuri de munca a crescut cu 12% fata de perioada similara a anului trecut.

Studiului privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca in 2011 realizat de firma de recrutare Manpower arata ca firmele care au nevoie de personal sunt cele din industria prelucratoare , industria extractiva, agricultura, comert, constructii, horeca si transporturi.

“La inceput de an companiile sunt de regula precaute in ceea ce priveste planurile de angajare, deoarece de cele mai multe ori nu detin o viziune completa asupra strategiei privind personalul, in contextul tendintelor schimbatoare ce caracterizeaza piata muncii", a explicat Eliza Nechifor, Coordonator Marketing & Comunicare al Manpower Romania, citata de Realitatea.net.

66% dintre angajatori sustin ca nu estimeaza modificari in politica lor de angajare in urmatoarele luni, in timp ce 14% dintre ei vor face concedieri si doar 19% estimeaza ca vor creste volumul angajarilor, potrivit studiului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea