Cariera

#dezvoltare personala #cariera

Dezvoltarea personala, importanta pentru o cariera de succes

Atunci cand ne gandim la un loc de munca, ne gandim la ce ar putea acesta sa ne ofere, incepand de la remuneratie si pana la satisfactie, motiv pentru care odata ce suntem absolventi ai unei facultati pornim in cautarea job-ului perfect. Unele cautari pot sa dureze si luni de zile, iar altele au nevoie doar de cateva zile.

Cand vorbim despre propria cariera, atunci vorbim si despre tot ceea ce am acumulat in decursul intregii noastre calatorii de viata, de la nastere si pana in acel moment, incat sa fim constienti care ne sunt calitatile, defectele, capacitatile, abilitatile si deprinderile, incat ele sunt cele care ne construiesc comportamentul social in campul muncii.

Dezvoltarea personala pentru un job calificat

Stim cu totii ca in vremurile trecute, accentul se punea pe nepotism, pe rudele si prietenii unui om de afaceri, care isi guverna intreaga organizatie dupa ceea ce considera ca este mai bine, doar ca in zilele prezente situatia s-a mai schimbat. Astazi se pune accent pe dezvoltarea personala proprie, in functie de cat de abili suntem intr-o anumita meserie sau in functie de competentele pe care le dobandim in urma unor cursuri de specialitate.

Din acest motiv, unii dintre noi apeleaza la PROtrain, pentru a primi sprijin in dezvoltarea carierei, reusind sa atinga unele din cele mai inalte standarde in materie de profesionalism, leadership sau de management. Cu toate acestea, un curs de coaching in cariera vizeaza mai multe aspecte, printre care aspectul mediului social, al mediului virtual, precum si cel al profesionalismului.

Cursantii pot invata cum sa adopte cele mai bune solutii in cele mai grele situatii de munca sau sociale, incat sa fie capabili sa descifreze ceea ce viitorii lor angajati ar putea avea nevoie sau in scopul de observare al clientilor. Modalitatile de atingere a succesului sunt unele din cele mai inedite, motiv pentru care identifica clientul in aceeasi maniera in care isi identifica potentialul castig, incat adopta modalitati de conversatie intr-o maniera prietenoasa, pentru ca acestia din urma sa se simta absorbiti de discutie.

Un viitor manager trebuie sa dobandeasca calitati care sa vizeze intelegerea a ceea ce clientul sau angajatul isi doreste de la mediul de lucru sau de la mediul de afaceri, sa inteleaga situatiile cu care se confrunta in viata reala si cum sa se puna in papucii acestora, incat sa adopte cel mai bun verdict.

Adoptarea unei atitudini pozitive, increzatoare, in care se dedica intocmai muncii grele, precum si asumarea consecintelor este un alt principiu pe care cursantii il pot invata la cursurile de coaching in cariera, element cu care trebuie sa se identifice in sarcinile job-ului respectiv. Mai mult de atat, in urma acestor cursuri, un viitor manager sau leader al organizatiei trebuie sa isi invinga frica de public, pentru ca vor urma multe sedinte in fata intregului personal in care se va discuta liber.

Dezvoltarea personala implica asumarea unui rol de leader, de expert in conducerea organizatiei, incat dobandirea unor calificari si certificate de dezvoltare personala vor propulsa valoarea unui absolvent de facultate sau masterat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea