Cariera

#depresie sarbatori #cea mai deprimanta zi #stiu cariera

Depresia dupa Sarbatori, demonstratata stiintific

Prima zi de luni dupa Sarbatorile de iarna este cea mai stresanta si deprimanta zi a noului an. Aceste stari de depresie sunt, potrivit medicilor, de fapt, niste simptome ale tulburarii sezoniere afective.

"Sunt mai multi factori nefavorabili care au un efect cumulativ. Vom putea observa o agravare a starilor de depresie in urmatoarea perioada", a declarat medicul psihiatru Angelos Halaris, de la Universitatea Loyola, din Chicago (SUA).

Oamenii de stiinta spun ca unul dintre principalele motive care stau la baza acestei tulburari este un dezechilibru care are loc in creier, din cauza efortului pe care il face organismul pentru a se adapta noptilor lungi de iarna, dar si din pricina faptului ca sarbatorile inseamna foarte multa bautura, mancare si vizite prelungite.

"Din cauza lipsei de expunere la lumina, multi oameni devin mai depresivi iarna. Ei sunt si mai dispusi sa se resimta in prima luni dupa Sarbatori", a declarat doctorul psihiatru Angelos Halaris.

Pentru a combate aceasta depresie, medicii recomanda expunerea prelungita la lumina naturala.

Sursa foto: totalschimbat.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea